33 év töretlen sikere: Kiváló partokban Spanyolország a világelső

Sorban 33. éve nyerte el ismét Spanyolország az ADEAC (Environmental Education and Costumers Association) által szigorú kritériumok alapján odaitélt kiválóság díjat. A világ tengerpartján található strandokat vizsgálja és rangsorolja a szervezet olyan magas elvárások szerint mint a vízminőség, biztonság, életmentők és egészségügyi környezet, a tájékoztatás mértéke, kiépültség, akadálymentesítés, jogegyenlőség és szolgáltatói környezet. A felsoroltak alapján az ADEAC minden évben kék zászlóval jutalmazza a világ legjobb partjait. A 2020. évi rangsorolásuk és értékelésük szerint földünk 4500 kék zászlóval elismert tengerpartjából a legtöbb, 590 kiváló stranddal Spanyolország büszkélkedhet megelőzve messze Görögországot, ahová 497 kék zászló került. Közvetlenül mögötte áll a világ harmadik legjobb partokkal rendelkező országaként Törökország megelőzve a Francia Rviérát és Olaszországot is.
Costa Blanca - Chiringuito a parton
Costa Blanca homokos partja
A júniusban tartott díjátadón Isabel Oliver a Spanyol Turisztikai Hivatal részéről megerősítette, hogy a spanyol tengerpart évek óta kiemelt figyelmet és folyamatos fejlesztést élvez mint az ország vezető turisztikai övezete. Továbbá hangsúlyozta, hogy 2020 nyara az ADEAC elvárásain túlmutató lépeseket követel: maximális egészségügyi biztonság mellett garantálni a mediterrán napsütés és a kiváló tengerpartok zavartalan élvezetét.

Örömünkre szolgál, hogy az idei évben is megtartotta országon belüli vezető pozícióját Valencia tartomány, ahol összesen 134 kiváló kék zászlós tengerpart kényeztet.

Galicia követi 107 kitüntetett stranddal, Andalúziába 101 kék zászló jutott, melyet Katalónia követ 95 elismeréssel.
Valencia tartományon belül, csak maga Alicante provincia partszakasza 86 kék zászlós parttal büszkélkedik, így a provinciák között messze az első.

Alicante provincia homokos tengerpartjai gyönyörűek és kiépültek, a déli részén található Torrevieja 7 kék zászló birtokosa, Orihuela Costa 11 tengerparti strandjából pedig mind a 11 elnyerte a kék zászló kitüntetést.

Spanyolország kiváló tengerpartjai minőségükben is készen állnak a 2020. évi nyári szezonra. Legyen Ön is otthon Spanyolországban, keresse irodánkat elképzeléseivel, terveivel bizalommal.
Luxus közvetlen tengerparti apartmanok Benidormban