Costa del Sol történelmi, kulturális és üzleti központja Malaga, mely keleti és nyugati oldalra tagolja a tengerparti övezetet.

Bár Andalúzia központja közigazgatásilag Sevilla, mégsem vet árnyékot Malaga városára. Ez köszönhető elsősorban a világszinten is elismert történelmi értékeinek, a nemzetközi szállodaláncok nagyfokú jelenlétének és a rangos kikötőjének együtt a Muelle Uno szórakoztató komplexummal és a SOHO művészeti negyeddel.

Közlekedése kiváló, a kikötője jelentős hajóforgalmat bonyolít, és a  Malaga Nemzetközi Repülőtér biztosítja Andalúzia legnagyobb légiforgalmát, mely Budapestről is könnyen és rendszeresen elérhető közvetlen járatokkal.
Image
Malaga
Malaga lenyűgöző szépségű, római kori és a mórok által létrehozott épületekkel, emlékhelyekkel és 30 múzeummal rendelkezik, az andalúz konyhája pedig inspiráló.

2003-ban nyitotta meg a kapuit a Picasso Múzeum Malaga szívében, mely a város kulturális újjászületését is jelentette egyszerre.

Néhányat megemlítve Malaga történelmi látnivalóiból:
  • Barokk Katedrális
  • Alcazaba
  • Román Színház
  • Gibralfaro Kastély
Malaga népszerű strandjai:
  • Playa El Palo
  • Playa Malagueta
Az Alameda, Calle Marques de Larios, Malaga Plaza pedig kiváló helyszínek  a vásárláshoz és a minőségi időtöltéshez.

Malaga vonzáskörzetében pl.Alhaurin de la Torre stb. számos prémium apartmanból álló ingatlanfejlesztés zajlik, spanyol ingatlan kínálatunkban minőségi, panorámás lakásokat és villákat szerepeltetünk Malaga közelségében.  
Malaga