Spanyolországban állandó lakóhellyel nem rendelkező, magyar állampolgárok számára a bankok a spanyol ingatlan értékének kb. 60 % - ig kínálnak jelzáloghitel konstrukciókat, általánosan 20 éves futamidőre, amennyiben megfelelnek a feltételeknek.

Hitelre történő spanyol ingatlanok vásárlása esetén mégis javasoljuk a kiválasztott spanyol ingatlan vételárának kb. 50 %-val rendelkezni a hitelbiztosítási díj és más, a kulcsátadás után még felmerülő, személyes igényekhez kötődő költségek miatt.

Segítséget nyújtunk Önnek, hogy a kiválasztott spanyol ingatlan hitellel történő megvásárlásához hiánytalan információkkal rendelkezzen és megtalálja a lehetőségeihez legjobban illő konstrukciót.

Image
Image

Spanyol ingatlanok hitelkérelme


A hitelkérelem benyújtásához az alábbi dokumentumok szükségesek hiteles, spanyol nyelvű fordításban. A spanyol fordítást a spanyol hatóságok által elfogadott, Spanyolországban bejegyzett fordítóiroda hitelesítheti.


Alkalmazotti jogviszony esetén:

  • 3 havi jövedelemigazolás
  • adóbevallás, esetleges adótartozások
  • munkaviszony igazolás

Vállalkozói jogviszony esetén:

  • 2 éves működés és profit igazolás pl. a könyvelő részéről, éves mérlegek
  • a vállalkozó adóbevallásai 2 évre visszamenőleg

Valamint szükséges az esetleges egyéb jövedelmek és hiteltartozások igazolása és 3 havi bankszámlakivonat.

További részletes információkkal a spanyol ingatlanok vásárlásához és hitelezéséhez szükséges dokumentációk és költségek vonatkozásában készséggel állunk rendelkezésre elérhetőségeinken.

 

Image