Csúcson a lakásépítések Alicante tartományban

Az idei év harmadik negyedévében 48 százalékkal több lakás épült Alicante tartományban mint a tavalyi év azonos időszakában.

Az elmúlt 12 hónapot tekintve pedig a lakásépítések száma 7 százalékkal meghaladja az eddigi legmagasabb, 2007-ben regisztrált adatot is új maximumot érve el.

Egyértelmű a szektor stabil növekedése, és Colegio Oficial de la Arquitectura Técnica de Alicante statisztikái pozitív forgatókönyvet jeleznek az ágazat számára a közeljövőre is.
Image
Image
Torrevieja és környéke

Costa Blanca déli része, Torrevieja és környéke ( La Vega Baja) kiemelkedő piaci szereppel bír Alicante tartományon belül, hiszen a lakásépítések számában elért különbség mintegy 76 százaléka erre a területre koncentrálódott a harmadik negyedévben.

Vega Baja területén ugyanis a júliustól szeptemberig tartó időszakot nézve 96 százalékkal több ingatlan épült mint a tavalyi év azonos hónapjaiban.

Orihuela Costa és Torrevieja partszakasza kínálja idén a legtöbb új építésű ingatlant az érdeklődő vásárlók számára, továbbá Pilar de la Horadada, Alicante és Elche városa is élen jár a lakásépítések számában a kiadott engedélyek alapján.

Forrás: Colegio Oficial de la Arquitectura Técnica de Alicante