Európa egyik legnagyobb tengerparti karácsonya

Costa Blanca déli tengerpartja gyakran 20 Celsius fok feletti hőmérséklettel kényeztet még december hónapban is.

A kellemes időjárás és La Zenia homokkal borított tengerpartja ideális helyszínt nyújt Európa egyik legnagyobb, karácsonyt köszöntő, szabadtéri partijának.

A pálmafák szépsége, a spanyol nap ereje, a tenger ezüstös csillogása és a grill finom illata páratlan varázzsal tölti meg a partszakaszt.

La Zenián nem ismert a karácsony csendje és magánya, vagy az egyedüllét fénytelen lehangoltsága a fa alatt.
Image
Image
Számos ország zászlaja büszkén lobog a tenger felől érkező szellőben hirdetve a nemzetköziséget.

Alatta családok és baráti társaságok jókedvvel grillezik a karácsonyi hagyományaikhoz leginkább illő ételeket, fogásokat, melyek szívükhöz és kultúrájukhoz legközelebb állnak.

Jókedvben fürdik a buli, néhányan még a tengerben is. A partihangulat elmaradhatatlan.

La Zenia téli csoda országgá változik, ahol a tenger morajlása keveredik a zenével és az ünneplő tömeg harsány derűjével.
Orihuela Costa esemény naptárának kiemelt rendezvénye a minden évben december 25 - én megrendezett La Zenia Beach karácsony.

A grill parti mindenki számára nyitott. A közösség összetartozását, az elfogadást és a szeretet erejét éltető ünnep, mely jelentőségteljes hagyománnyá vált.

Alulról építkező kezdeményezésből indult, és ma már több mint tíz ezer ember ünnepel és táncol együtt a legelvetemültebb jelmezekben és karácsonyi ronda pólókban a spanyol nap alatt.

Az idei hangulatról néhány emléket őriz a reels videó, amely ezen a linken megtekinthetó.
Image