Építőipari és vásárlási trendek Spanyolországban - 2024

Jelentősen változott a spanyol lakosság szerkezete az elmúlt 15 évben, amely alapvetően kihat a lakásállományra és az építőiparra.

Az ország népessége növekszik, ezzel együtt az első lakást vásárlók száma is 16 %- kal ( kb. mint 2,7 millióval ) több mint, amit 2007-ben regisztráltak, a külföldiek ingatlanvásárlása pedig 20%-kal (2,2 millióval) emelkedett.

Egy másik változó is befolyásolja az aktuális lakáskeresletet és az új építésű ingatlan kínálatot.

A spanyol háztartások összetétele nagymértékben módosult elmúlt 15 évben: az egy-két fős háztartások száma több mint 3,7 millióval nőtt, míg a 4 vagy több fős háztartásoké 2,2 millióval csökkent.
Image
Image
Erőteljes tehát a kereslet a lakások iránt Spanyolországban, ami látványosan ösztönzi az építőipart.

Egyre több ingatlan kivitelezését célozzák meg, viszont kisebb alapterülettel. A fenntarthatóság kulcsfontosságúvá vált az ágazat számára.

A megújuló energiák beépítése és a technológiai innovációk alkalmazása a zöld energiák területén a legalapvetőbb trend Európában, mely természetesen a spanyol ingatlanszektor jelenét és jövőjét is alapjaiban meghatározza.

A környezetbarát épületek iránti érdeklődés előtérbe került, igény egy egészségesebb, intelligensebb otthonra a gyermekeink számára is.
Az újgenerációs tengerparti nyaralók rendkívül népszerűek az Észak-Európából érkező vásárlók körében.

A fejlesztői ingatlan portfóliók pedig törekszenek igazodni az elvárásaikhoz és az épületekre vonatkozó, korszerű, uniós követelményekhez.

Egy fenntartható ingatlan nagyobb értéknövekedést és versenyhelyzeti előnyt jelent ma Spanyolországban és számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik.

Egyrészt kényelmesebb lakókörnyezetet biztosít egy modern életvitelhez minimalizálva a hangátbocsátást. Másrészt a stabil hőmérsékletet nyújtó, energiahatékony rendszerei csökkentik az üzemeltetési költségeket, így az ingatlan értéknövekedésén túl további hosszú távú pénzügyi előnyt is élvezhetnek a tulajdonosok.

(A cikkünk szerzői jogvédelem alatt áll, csak a www.spanyolingatlan.net Sunestates Spanyol Ingatlanok forrás megjelölésével használható fel.)
Image